ALS DOCENTS

"Escriure és un ofici que s'apren escrivint" 

Simone de Beauvoir  

Per què "Cua de Drac"?

Vols motivar el teu alumnat a escriure?

T'agradaria que els treballs escrits que feu a l'aula no quedessin en l'oblit? 

Necessites trobar un nou estímul per treballar amb la teva classe?

Voldries aportar prestigi al teu centre publicant en una revista amb dipòsit legal i amb ISSN? 


A la revista "Cua de Drac" t'oferim una nova eina per tal que el teu alumnat es senti com un vertader escriptor i pugui donar a conèixer les seves creacions literàries al món.

Per a la nostra revista és un orgull poder col·laborar i donar suport a les escoles compromeses amb l'escriptura i la lectura.

Com a docent tens a l'abast la possibilitat de participar en un projecte innovador que té com a objectiu motivar el teu alumnat a escriure. Com bé saps, només s'aprèn a escriure escrivint i si es pot trobar un element que impulsi a fer-ho, per què no aprofitar-lo?

L'aprenentatge de l'escriptura és fonamental per al desenvolupament dels nens i les nenes, però amb el pas dels cursos esdevé una tasca feixuga, fins i tot per a aquells alumnes que comencen amb més il·lusió. És per això que a la revista Cua de Drac pensem que s'ha de buscar una altra manera d'aconseguir que el vostre alumnat no interioritzi el procés d'escriure com una tasca avorrida, repetitiva i antipàtica, sinó que entengui l'escriptura com una activitat divertida i dinàmica on poder deixar volar la imaginació lliurement.

Com a docents, podeu animar i supervisar la feina dels joves escriptors. Les possibilitats que teniu són il·limitades ja que a la revista acceptem qualsevol tipus d'expressió escrita: contes, històries, còmics o tires còmiques... Així que podeu aprofitar el treball que feu a l'aula normalment, però amb l'incentiu que al final ho podeu veure publicat en una revista, on molta altra gent ho podrà llegir.

La revista "Cua de Drac" us ofereix la possibilitat de fer produccions individuals o en grup. Així doncs, podeu combinar les dues opcions i aprofitar per treballar l'autoavaluació, la coavaluació o la rúbrica.

Amb la publicació de les obres que prepareu a l'aula pretenem desenvolupar el gust per l'escriptura en el vostre alumnat, fomentant la creativitat i ajudant a millorar les relacions entre companys amb actituds de respecte i tolerància.

A la revista també hi trobareu un apartat amb orientacions didàctiques per treballar l'expressió escrita, així com per afavorir el gust per la lectura i l'escriptura, on podeu participar publicant les experiències que feu a l'aula. D'aquesta manera aconseguirem enriquir la pràctica relacionada amb l'ús de la llengua catalana de tots els docents que ens llegeixen. Alhora volem oferir-vos el reconeixement que es mereixen les hores que us passeu preparant materials, publicant en una revista amb dipòsit legal i amb ISSN. 

Per acabar, anualment es fa el Concurs "Cua de Drac" on participareu, en la categoria escolar,  amb els relats que hàgiu enviat del vostre alumnat i s'hagin publicat a la revista.

Així doncs, si us decidiu a participar en aquest projecte, podeu enviar les vostres produccions a:

revistacuadedrac@gmail.com

US ESPEREM!